Opknapbeurt met lift voor Station Velperpoort

7 december 2015

Station Velperpoort krijgt een grote opknapbeurt, zowel het station zelf als de omgeving. Op aandringen van de CDA-fractie eerder dit jaar, komt er ook een lift. De fractie wilde dat de perrons beter bereikbaar worden voor mensen met een loopbeperking.
Liften naar de perrons
Al in 2014 stelde CDA-raadslid Henk Montfrooy dat Station Velperpoort een lift of hellingsbaan moest krijgen. “Je kunt in Arnhem geen station hebben met perrons die moeilijk bereikbaar zijn voor mensen met een loopbeperking,” aldus Montfrooy. Het College van B&W ging daarop in gesprek met ProRail over het station, en ProRail gaf een toezegging dat de lift er komt.
Inmiddels is duidelijk dat de lift door ProRail wordt aangelegd tijdens de opknapbeurt van Station Velperpoort. Was die opknapbeurt eerst door ProRail gepland rond 2018, inmiddels blijkt dat deze pas ergens tussen 2020-2022 zal worden uitgevoerd. Wel is het budget inmiddels door ProRail vrijgemaakt: dat de lift er gaat komen is nu zeker.
Verkeersveiligheid Velperpoort
Naast de opknapbeurt van Station Velperpoort, inclusief lift, staat er ook een grote opknapbeurt van de directe omgeving van Station Velperpoort op de planning. Daarbij worden zowel het uiterlijk als (met name) de verkeersveiligheid verbeterd. Bij het opknappen van de omgeving heeft de gemeente gelukkig wel zelf de planning in de hand. Het opknappen kan daardoor al medio 2016 starten.
Foto: Chris0693 (Own work) (CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)

Deel dit

Categorieën

Tags