Keukentafelgesprekken en toegankelijkheid stations

30 maart 2015

Meestal berichten wij op deze site over grote en meeslepende dossiers. Nu eens wat kleinere zaken. De afgelopen periode hebben we verschillende vragen aan het college gesteld. Zo heeft raadslid Klaartje Koorn gevraagd naar de zogenaamde keukentafelgesprekken voor Arnhemmers die ondersteuning nodig hebben. Bij die keukentafelgesprekken wordt vaak met de familie/vrienden gekeken of bepaalde problemen samen opgelost kunnen worden. Een goed uitgangspunt natuurlijk.
De fractie had signalen gekregen dat homo’s juist moeite kunnen hebben om, als zij problemen ervaren met het uit-de-kast-komen, hun problemen bespreekbaar te maken binnen de familie. Het college heeft geantwoord dat dit probleem zich kan voordoen. Ook andere heel persoonlijke problemen, zoals psychiatrische of financiële, lenen zich niet altijd met je familie of vrienden te bespreken. Het college zal zorgen voor een veilige omgeving waarin de gesprekken kunnen plaatsvinden.
Een andere kwestie die de fractie, bij monde van de raadsleden Henk Montfrooy en Gerben Karssenberg op 26 maart jl. aan de orde is gesteld, betreft de stand van zaken van de toegankelijkheid van de stations Velperpoort en Presikhaaf. Daar kunnen mensen met een loopbeperking helaas moeite hebben de perrons (of de straat vanaf de perrons) te bereiken. Er is namelijk geen lift of hellingbaan. Precies een jaar gelden heeft de CDA-fractie hier al aandacht voor gevraagd. Het college zou dit onder de aandacht van Prorail berengen. Tot op heden is dit probleem niet opgelost. Daarom hebben we de kwestie weer via schriftelijke vragen bij het college aan de orde gesteld. We hopen op een spoedige oplossing.

Deel dit

Categorieën

Tags