Heerlense hennepaanpak mogelijk ook in Arnhem

17 oktober 2014

Gemeente Arnhem gaat kijken wat de Heerlense aanpak van hennepplantages voor Arnhem kan betekenen. Dat zei het college toe nadat CDA Arnhem op deze aanpak in Heerlen had gewezen en vroeg de aanpak ook in Arnhem toe te passen.
De Heerlense aanpak is een proef waarbij de bestrijding van hennepteelt breed wordt aangepakt. “Wanneer er een signaal is van een mogelijke plantage, gaan politie, gemeente, de Belastingdienst en de energieleveranciers gezamenlijk onderzoek doen,” zegt CDA-fractievoorzitter Gerben Karssenberg. “Tot nu toe was een inval vooral een zaak voor de politie. Maar wordt er in deze aanpak een inval gedaan, dan nemen de organisaties vervolgens ieder afzonderlijk maatregelen. Ook wordt er in de pilot in Heerlen gekeken wat de mogelijkheden en instrumenten zijn om mensen te helpen zodat ze niet terugvallen in hun oude patroon.”
In de antwoorden op de vragen van CDA Arnhem over deze Heerlense aanpak, heeft het Arnhemse college aangegeven de evaluatie van de pilot in Heerlen goed te zullen volgen. De uitkomsten van de pilot zullen met de gemeenteraad worden gedeeld en het college gaat kijken welke best-practises door Arnhem kunnen worden overgenomen. CDA Arnhem is blij met deze toezegging en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten.
>> Lees de vragen van CDA Arnhem en het antwoord van het college van B&W over en Heerlense aanpak van hennepplantages.

Deel dit

Categorieën

Tags