Bericht van de wethouder

17 oktober 2014

Het nieuwe politieke seizoen is weer aangebroken. Hoewel de gemeenteraadsvergaderingen stil lagen tijdens het zomerreces, bleef de stad in de zomer gewoon op volle toeren draaien. Als wethouder hoefde ik geen moment stil te zitten.

Zo was het een zomer van de implementatie van de afvalpassen, waarmee Arnhemmers ondergrondse containers openen om van hun huisafval te komen. En Arnhem had veel, heel veel regen en dat hebben we geweten: op 28 juli in twee uur tijd bijna 100 millimeter. Vooral de mannen en vrouwen die met beide aspecten te maken hadden hebben weinig ervaren van het reces, het was op alle fronten alle hens aan dek.

Ook mocht ik 3 weken lang Locoburgemeester zijn. De weken waarin de ramp met de MH17 was. Je checkt dan als eerste zijn er Arnhemmers bij betrokken waar we aandacht voor moeten hebben. Bij de vreselijke ramp waren geen Arnhemmers betrokken, maar een ieder was geschokt en had op welke wijze dan ook wel een relatie met iemand die getroffen was bij de ramp.

Na het reces heb ik nu het idee dat ik tot kerst een redelijk beeld ga krijgen van hoe het werkritme zich echt gaat ontwikkelen. Zondagen zijn er om stukken te lezen. Maandagen de staven/overleggen met de betrokkenen van de verschillende domeinen binnen mijn portefeuille. De maandagavonden voor de gemeenteraad. Dinsdagen collegedag. Woensdagen voor de Sociale Werkvoorziening Presikhaaf & Bedrijven waar ik bestuursvoorzitter van ben. De avonden, donder- en vrijdagen blijven over voor minder gestructureerde overleggen, werkbezoeken, representatieve activiteiten etc.

Tot slot. September stond in Arnhem in het teken van de Airborne herdenkingen, dit jaar 70 jaar geleden. Er waren nog zo’n 70 veteranen met familie bij deze herdenking. De stad had voor hen, maar ook voor de Arnhemmers een prachtige experience op de brug gecreëerd. Bij de voorbereidingen en uitvoering daarvan sprong mijn evenementenhart wel weer op. En gedeformeerd als ik nog ben, het was prachtig!! Wanneer je een uurtje over hebt, ga het hier terugkijken.

Deel dit

Categorieën

Tags