Nieuwe kansen voor de Kaisernorm

12 september 2014

De Arnhemse CDA-fractie vroeg al drie keer eerder om invoering van de Kaisernorm: in 2009 en 2010 (toen nog de Krikke-norm), en in mei van dit jaar. Tot op heden zou het niet mogelijk zijn om een dergelijke voorwaarde aan door gemeente gesubsidieerde instellingen op te leggen. Dat is nu veranderd. “De minister heeft op de Kamervragen geantwoord dat er voldoende mogelijkheden zijn voor het normeren van topinkomens,” licht Karssenberg toe. “Instellingen die niet aan de Kaisernorm voldoen, komen dan niet in aanmerking voor subsidieverlening.”
De fractie wil niet alleen weten van het college of het de Kaisernorm gaat invoeren nu dat kan. Ook wil het weten of de eerder beloofde gesprekken met gesubsidieerde instellingen zijn gevoerd en tot welke concrete resultaten die gesprekken inmiddels hebben geleid. Karssenberg: “Zijn de instellingen die het aangaat, bereid zijn hun beloningsbeleid aan te passen?”
>> Download hier de vragen die CDA Arnhem stelde aan het college over de Kaisernorm.
>> Download hier de antwoorden van de Minister op de Kamervragen.

Deel dit

Categorieën

Tags