Roep om Arnhems actieplan tegen wateroverlast

22 augustus 2014

De afgelopen weken was het niet alleen opnieuw raak bij de tunnel bij station Presikhaaf, ook bewoners van Klarendal en Schaarsbergen konden meepraten over ondergelopen kelders/souterrains en straten die wilde rivieren waren geworden. Het woongenot is ernstig aangetast, er is grote schade bij particulieren ontstaan en vroeg of laat gebeuren er ongelukken bij wassend water in tunnels, aldus het CDA.
Eerder gaf het college weer de knelpunten op het gebied van wateroverlast nog niet te willen aanpakken. Volgens het college gaat het om “relatief kostbare werkzaamheden, terwijl er geen sprake is van het overschrijden van wettelijke normen of niet voldoen aan veiligheidseisen.” Het CDA is het daar niet mee eens. Montfrooy: “Ten eerste is de situatie op dit moment onveilig: wat als er iets gebeurt bij ondergelopen tunnels? Daarbij komt dat wanneer in een later stadium besloten wordt om dit alsnog te doen, de kosten veel hoger zullen zijn dan op dit moment. De meeste van de te treffen maatregelen kunnen juist aansluiten bij de herstel- en vervangingsmaatregelen die in deze periode worden uitgevoerd.”
Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil de fractie weten hoe het zit met de verantwoordelijkheid bij wateroverlast, het gebruik maken van vergroenen om wateroverlast tegen te gaan en wil het een Arnhems Actieplan Wateroverlastbestrijding.
>> Bekijk hier de schriftelijke vragen die de CDA-fractie stelde aan het college over de bestrijding van wateroverlast in Arnhem.

Deel dit

Categorieën

Tags