CDA: bouwverkeer Insula Dei hoeft niet langs scholen

11 mei 2022

De gemeente Arnhem gaat met Insula Dei in gesprek over een veiligere verkeerssituatie bij de bouw van nieuwe woningen bij de zorginstelling. De gemeente geeft hiermee opvolging aan de zorg van omwonenden en het CDA. Bij het eerste plan stelde Insula Dei voor het bouwverkeer via de achterkant en daarmee langs de Julianaschool, De Boomhut en Beekdal Lyceum te laten lopen. Onnodig gevaarlijk, volgens het CDA.

In antwoorden op vragen van de CDA-fractie Arnhem, samen met de VVD en PvdD, heeft de gemeente aangegeven twijfels te hebben bij eerdere aannames dat bouwverkeer niet via de voorkant, de Velperweg, kan plaatsvinden en gaat hierover in gesprek met Insula Dei.

De kritiek van het CDA en de omgeving is ter harte genomen en de gemeente geeft in de beantwoording aan in gesprek te blijven met Insula Dei over de vraag of benadering van de bouwplaats via de Velperweg toch mogelijk is. Het CDA blijft dit proces nauwgezet volgen en gaat ervan uit dat leidt tot een definitief verkeersplan via de voorkant, de Velperweg, waarmee gevaarlijke situaties voor de ruim 2000 daar naar schoolgaande kinderen en omwonenden wordt voorkomen. Gezien de toekomstige herinrichting van de Velperweg, is het wellicht mogelijk bouwverkeersstromen te combineren.

Deel dit

Categorieën

Tags