CDA Arnhem ontvangt manifest van Stichting Rijnstad

26 augustus 2021

De fractie van CDA Arnhem bezocht deze week Stichting Rijnstad. De stichting zet zich breed in om inwoners uit alle wijken en kernen in de gemeente Arnhem op weg te helpen met deelname aan onze samenleving. Tijdens het bezoek zijn diverse onderwerpen besproken. Thema’s als schuldhulp en schuldpreventie, de inzet en het belang van jeugdwerk en bewonersondersteuning zijn besproken. Namens het CDA waren fractievoorzitter Klaartje Koorn, raadslid Jan Hutten en fractievolger Luc Groot aanwezig bij jongerencentrum de Madser.

‘Investeren in inwoners en wijken vraagt om langdurige inzet. Er moet vertrouwen worden opgebouwd. Het laten invliegen van bureautjes voor een half jaar heeft daarbij geen enkele zin’ liet Joke Wisseborn van Rijnstad weten. Ze ziet dat dit nog te vaak gebeurt. ‘Wij weten dat het aanpakken van problemen in de wijk jaren duurt, zo niet generaties lang. Wij zijn dan ook erg blij dat het CDA ons manifest in ontvangst wil nemen waarin wij onze visie op Arnhem delen.’ Door een CDA-motie zijn bezuinigingen in 2021 en 2022 op het welzijnswerk teruggedraaid.

Daarnaast is gesproken over het belang van digitalisering als onderdeel van de diensten van Rijnstad. ‘Door corona dreigden we tijdelijk het contact met de jongeren te verliezen, jongeren raakten uit beeld. Mede door moderne vormen van communicatie is dat terug gedrongen. Deze digitalisering willen we nu door ontwikkelen en onderdeel uit laten maken van onze dienst.’

Deel dit

Categorieën

Tags