Scott: waarom moet ik stemmen?

Scott van den Broek legt uit waarom je moet stemmen :-)
19 februari 2018

Aanstaande woensdag wordt er door verschillende politieke jongerenorganisaties een debat georganiseerd, “De grote waarom moet ik stemmen show – jongerendebat“. Namens het CDA zal Scott van den Broek, voorzitter van het CDJA Arnhem en nummer 5 op de kandidatenlijst in debat gaan over verschillende thema’s.

Bij iedere verkiezing is de opkomst van jongeren een belangrijk thema. Voor het CDJA is het belangrijk om de betrokkenheid onder jongeren te vergroten. Naast het meedoen aan scholenprojecten, kan een debat met relevante thema’s daaraan bijdragen. Dit is wat Scott voor Arnhem wil:

De leukste stad om op kamers te wonen

Voor het CDA en het CDJA is het van groot belang dat Arnhem nog leuker wordt om op kamers te wonen. Samen met anderen heeft Scott zich in het verleden ingezet om Arnhem aan te sluiten op het nachtnet en zijn er door de CDA fractie in Arnhem raadsvragen gesteld over dit onderwerp.

Horeca

Een nachtnet is natuurlijk nodig omdat mensen naar Arnhem willen komen. Voor bezoekers en Arnhemmers, is het belangrijk om een goed aanbod te hebben met horecazaken die lopen. Scott wil dat de ondernemers zoveel mogelijk ruimte krijgen om de bezoekers te kunnen bedienen naar wens. Daarvoor is het belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt om de veiligheid van bezoekers, personeel en hulpdiensten te garanderen. De gemeente Arnhem moet ondernemers niet dwars zitten en duidelijkheid geven, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Een divers winkelaanbod

Arnhem is meer dan horeca alleen. Of je nou vanuit Dieren met de trein gaat om in het centrum te shoppen, of naar de stad gaat omdat je familie op bezoek komt, Arnhem moet aantrekkelijk zijn om te shoppen. Daarom is het belangrijk dat er een gevarieerd winkelaanbod is, wat onderscheidend is van de rest. Hoe leuk de grote ketens ook zijn, daar kun je in iedere stad heen.

Bereikbaar

Op welk moment je ook naar het centrum of ergens anders in Arnhem wil gaan, het is belangrijk dat je er ook kunt komen. Daarom heeft het CDA Arnhem zich in het verleden ingezet om vanaf Velperplein met de taxi te kunnen gaan en is het van belang dat er genoeg parkeerplekken, OV-verbindingen en fietspaden zijn. Het centrum op slot gooien door alle auto’s te verbieden vinden we geen goed idee.

Woensdag 21 februari kun je Scott live zien van 19:30 tot 22:30 in Rozet om hem alles te vragen wat je altijd al hebt willen weten. Mailen kan ook natuurlijk.

Deel dit

Categorieën

Tags