CDA: Het Gelders Orkest moet Gelders blijven!

16 januari 2017

Kandidaat-Kamerlid voor het CDA Jan Hutten uit Arnhem heeft tijdens het CDA-congresweekend aandacht gevraagd voor het belang van muziek en cultuur in Oost-Nederland. Hutten: “Muziek geeft mensen de kans om elkaar te ontmoeten. Mensen genieten van de vele diverse muziekstijlen en het CDA hecht hier veel waarde aan.”
Muziek brengt mensen bij elkaar via verenigingen, koren en festivals. In de dorpen en stadswijken vormt muziek zo samen met sport het cement van de samenleving. Hutten: “Dit gaat voor ons van de fanfares en muziekkorpsen, via festivals tot aan Het Gelders Orkest (HGO). Veel muzikanten van HGO zetten zich als docent lokaal weer in en zo is de cirkel rond. Deze verbondenheid door muziek willen wij als CDA behouden.”
Hutten waarschuwt dat het culturele klimaat in Oost-Nederland kwetsbaar is. Het huidige Kabinet wil dat het HGO en het Orkest van het Oosten fuseren. Voor het CDA liggen Arnhem en Enschede, de standplaatsen van de orkesten, echter te ver uit elkaar. Een fusie naar één gezamenlijke locatie is met deze afstand en een totaal publiek van drie miljoen inwoners voor het CDA onwenselijk. CDA’er Hutten: “Oost-Nederland verdient het om twee kwalitatief goede orkesten te behouden, zodat alle inwoners van beide provincies van hun kennis en kunde kunnen profiteren én genieten.”

Deel dit

Categorieën

Tags