Nieuwjaarsreceptie blijft bestaan

17 juli 2015

De Nieuwjaarsreceptie dreigde te sneuvelen. Gelukkig kon het CDA in een amendement, dat mede door de VVD en de Arnhemse Ouderen Partij werd ingediend, regelen dat de Nieuwjaarsreceptie tóch blijft bestaan.
Het college – en de gemeenteraad heeft daar op 13 juli mee ingestemd – wil jaarlijks de Slag om Arnhem groots herdenken. Daarmee herdenken we de Slag om Arnhem, de evacuatie van de bevolking en vieren we ook de vrijheid. Een mooi initiatief, maar minder blij was de CDA-fractie met het feit dat een dele van de financiële dekking moest worden opgebracht door de Nieuwjaarsreceptie te schrappen.
Het CDA heeft zich hier met succes tegen verzet. Wij vinden het jaarlijkse moment, om terug te blikken, vooruit te kijken en alle vrijwilligers en organisaties te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar, van groot belang. En misschien kan het minder duur door niet meer in de Eusebiuskerk te zitten en niet meer het Gelders Orkest in volle bezetting te laten spelen. Ook jong talent kan een rol spelen.
Ons voorstel, dat we samen met de VVD en de Arnhemse Ouderen Partij hebben ingediend, voor een soberder Nieuwjaarsreceptie is door een ruimte meerderheid in de raad overgenomen.
Wees dus allen welkom begin 2016! Dan heffen we het glas op het nieuwe jaar én op het behoud van de Nieuwjaarsreceptie.
Gerben Karssenberg

Deel dit

Categorieën

Tags