Ongewenste Bestemmingsplan Perikelen

24 april 2015

De kranten stonden er vol van afgelopen tijd. Het was bij een rechtszitting van de Raad van State dat een verschil werd opgemerkt tussen een digitaal bestemmingsplan Spijkerbroek en het exemplaar dat door de Arnhemse gemeenteraad was goedgekeurd. Door dit verschil bleek het mogelijk om alle bomen die in het bestemmingsplan Spijkerbroek voorkomen, vergunningsvrij te kappen. Gelukkig was dit nog niet gedaan. Maar net zoals voor de Raad van State zijn dit soort ‘onvolkomenheden’ voor het CDA natuurlijk uit den boze.
Reden voor de CDA fractie om het College van B&W op maandagavond 20 april dan ook om opheldering te vragen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en kan het College waarborgen dat dit soort fouten niet nogmaals plaatsvinden? Voor het CDA staat daarbij voorop we erin kunnen vertrouwen dat dit niet opnieuw gebeurt. Het College antwoordde dat er op dit moment een inhaalslag wordt gemaakt, dat er wordt gewerkt aan een herstel van het vertrouwen en dat de gemeenteraad wordt geïnformeerd wanneer de betreffende bestemmingsplannen gecontroleerd en zo nodig aangepast zijn.
Het CDA vroeg om een snelle actie en concrete datum. Het college zegde daarop toe maximaal 14 dagen nodig te hebben voor controle en aanpassing. Het CDA blijft deze toezegging kritisch volgen.
Henk Montfrooy
CDA Raadslid

Deel dit

Categorieën

Tags